|
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 27-10-2025 |
Chleb dworski 50g (1), masło 5g (7), parówki z szynki15g papryka 20g, ogórek kiszony 20g, keczup |
śliwki |
Zupa grochowa z warzywami i natką 250g (1,9), makaron z serem twarogowym i śmietaną200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, jabłko 100g |
|
Wtorek 28.10.2025 |
Płatki owsiane na mleku 200g (1,7), humus z fasoli i warzyw gotowanych 30g, chleb wielozbożowy (1), masło 5g (7), ogórek kiszony 20g |
jabłko |
Zupa jarzynowa z ryżem 250g (7,9) gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 70g (1,7,3), ziemniaki 120g, surówka z kalarepy 70g, kompot 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
|
Środa 29.10.2025 |
Kakao z miodem 200g, (7), kajzerka 50g (1) , masło 5g (7), ser twarogowy, rzodkiewka , szczypiorek, ogórek zielony 20g |
gruszka |
Zupa brokułowa z ziemniakami 250g (1,7,9) , strogonof z fileta drobiowego 70g (1,7), ryż 100g, surówka z białej kapusty, marchwi z jogurtem 60g (7), kompot 150g |
Gofry z dżemem 80g (1,7), kiwi 50g, herbata z cytryną |
|
Czwartek 30.10.2025
|
Ryż 15g gotowany na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), jajko na twardo 25g (3), papryka 20g, szczypiorek |
melon |
Zupa cukiniowa z makaronem i warzywami 250g (1,7,9) kotlet pożarski 70g, ziemniaki 120g, marchewka z groszkiem 80g, kompot truskawkowy150g |
Chleb pszenno-żytni 40g (1), masło 5g (7), filet z indyka 15g , ogórek zielony 20g herbata owocowa, jabłko |
|
Piątek 31.10.2025 |
Kasza manna na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7) kiełbasa krakowska drobiowa 15g, ogórek kiszony15g pomidor 30g |
śliwki |
Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną 250g (1,7,9), miruna smażona, ziemniaki gotowane 120g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 70g , kompot wieloowocowy 150g |
Kawa inka 180g (7) ciasto drożdżowe 50g (1,3), jabłko |
|
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 20.10.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, kiszony ogórek 20g |
Marchewka do gryzienia |
Zupa meksykańska z mięsem i warzywami 250g (1), makaron z truskawkami, jogurtem i serem białym 20g (7), kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z indyka 10g, ogórek 20g, jabłko 70g, herbata owocowa 150g, |
|
Wtorek 21.10.2025 |
Zacierki 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), jajecznica 50g (3) pomidorki koktajlowe 20g, herbata z cytryną 150g |
śliwki |
Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami 250g (1,9) kotlet mielony 70g (1,3), ziemniaki, brokuł 70g, kompot owocowy 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
|
Środa 22.10.2025 |
Kawa inka z miodem 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, kiełbasa sucha krakowska 15g, papryka 20g, rzodkiewki 15g |
pomarańcza |
Barszcz ukraiński z fasolą i warzywami 250g (7,9) gyros z fileta kurczaka (1), kasza jęczmienna 100g, fasolka szparagowa 70g, kompot śliwkowy 150g |
Chałka z masłem, twarożek z brzoskwiniami, jabłko, herbata owocowa
|
|
Czwartek 23.10.2025
|
Płatki gryczane na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), pasta z ryby i jajek 30g (3), szczypiorek, papryka 20g, |
melon |
Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,9), spaghetti 150g (1) z mięsem 50g , warzywami, cukinią, sosem pomidorowym 70g, kompot 150g |
Pankejki z dżemem, mleko gotowane, banan |
|
Piątek 24.10.2025
|
Szwedzki stół: kakao 200g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
jabłko |
Rosół z makaronem, warzywami , natką 250g (1,9) nuggetsy 60g (1,7), ziemniaki 120g, mizeria z rzodkiewką, szczypiorek 70g, kompot porzeczkowy 150g |
Koktajl (wyrób własny) z kefiru 170g (7) z owocami 70g, chrupki kukurydziane 20g |
Jadłospis może ulec zmianie !
|
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
|
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
|
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
|
8. |
Orzechy |
|
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
|
13. |
Łubin |
|
|
14. |
Mięczaki |
|