Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 15.09.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, kiszony ogórek 20g |
jabłko |
Zupa z soczewicy czerwonej z warzywami i natką 250g (1), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7,4),tarta marchew z jogurtem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z indyka 10g, rzodkiewki, ogórek 20g, banan 70g, herbata owocowa 150g, |
Wtorek 16.09.2025 |
Płatki jęczmienne 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), ser żółty 15g pomidorki koktajlowe 20g, herbata z cytryną 150g |
arbuz |
Zupa krem z dyni 200g z grzankami 15g (1,7,9), pulpet w sosie chrzanowo koperkowym 70g (1,3), ziemniaki 120g, surówka z czerwonej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot owocowy 150g |
Chałka 40g (1), masło 5g, dżem 20g (7), jabłko 70g , herbata z cytryną150g
|
Środa 17.09.2025 |
Ryż gotowany na mleku 200g, chleb pszenno-żytni (1), pasta z fileta drobiowego10g i jajek 20g, papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata 150g |
pomarańcza |
Barszcz ukraiński z fasolą i warzywami 250g (7,9) schab w sosie własnym70g (1), kasza bulgur100g, fasolka szparagowa 70g, kompot śliwkowy 150g |
Ciastko "Stefanka" (wyrób własny) z herbatników i kaszy mannej, herbata owocowa, kiwi 50g
|
Czwartek 18.09.2025
|
Kawa inka z miodem 200g (7) chleb dworski 50g (1) masło 5g (7), twarożek ze szczypiorkiem 30g (7), ogórek 20g, rzodkiewki 20g |
banan |
Zupa pieczarkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,9), spaghetti 150g (1) z mięsem 50g , warzywami, cukinią, sosem pomidorowym 70g, kompot 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) polędwica, pomidor, jabłko 70g, herbata z cytryną 150g |
Piątek 19.09.2025
|
Płatki kukurydziane 15g z mlekiem 200g (7) chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7) polędwica sopocka 15g, pomidor 30g ogórek zielony20g |
melon |
Zupa ryżanka na rosole, warzywa, natka 250g (1,9) , miruna pieczona 80g(1,4), ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot wieloowocowy150g |
Jogurt owocowy 150g, biszkopty 20g |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 08.09.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), szynka gotowana 15g papryka 20g, ogórek kiszony , herbata 150g |
brzoskwinie |
Zupa grochowa z ziemniakami, warzywami, natką 250g (9), makaron 100g (1) z truskawkami 60g, jogurtem 12g i serem twarogowym 20g (7) kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 40g (1), masło 5g (7), filet z indyka 15g , ogórek zielony 20g herbata owocowa, jabłko |
Wtorek 09.09.2025
|
Szwedzki stół: kakao 200g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
śliwki |
Zupa solferino z zacierkami 250g (1,7,9) , kotlet schabowy70g , ziemniaki 120g, sałata lodowa z rzodkiewką , szczypiorkiem i śmietaną 70g, (7), kompot wiśniowy |
Kisiel z owoców mieszanych 200g (wyrób własny), banan 60g ciastka owsiane 12g (1) |
Środa 10.09.2025
|
Płatki ryżowe 15g, na mleku 200g (7), chleb 40g (1) z masłem 5g, pasta z jajek 20g (3) i makreli wędzonej 15g, papryka 20g, ogórek zielony 15g |
arbuz |
Zupa brokułowa z ziemniakami, 250g (1,7,9), gulasz wieprzowy 60g (1), kasza gryczana 100g, surówka z czerwonej kapusty, mrchwi i jabłek 70g, kompot owocowy 150g |
Budyń czekoladowy 200g (1,7), biszkopty 15g (1), banan 80g
|
Czwartek 11.09.2025
|
Kawa inka na mleku 200g (7), chleb dworski 50g (1), masło 5g (7), szynka gotowana 15g, papryka 20g |
jabłko |
Zupa z zielonego groszku z ryżem, warzywa, natka 250g (7,9 ) miruna smażona 90g (4), ziemniaki 120g, surówka z ogórka kiszonego, marchwi i jabłek 70g , kompot porzeczkowy |
Deser z kolorowych galaretek150, herbatniki 20g (1) borówki 30g |
Piątek 12.09.2025 |
Płatki gryczane15g (1) na mleku 200g (7) chleb dworski 40g (1) masło 5g (7), humus z fasoli i warzyw, 25g, ogórek kiszony 20g herbata |
arbuz |
Rosół z makaronem, warzywami, natką 250g (1,9) kotlet pożarski 60g (1,7), ziemniaki 120g, buraczki na ciepło70g, kompot porzeczkowy 150g |
Ciasto drożdżowe 50g (1,3), sok multiwitamina 150g, |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |