Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 28.04.2025 |
Płatki jaglane 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g(1) masło5g (7), szynka , pomidor 30g, ogórek kiszony 20g |
jabłko
|
Zupa grochowa z warzywami i ziemniakami 250g (9,7), naleśniki z serem polane musem truskawkowym 200g (1,7) kompot owocowy 150g |
Banan 120g, talarki zbożowe 15g (1) herbata owocowa 150g |
Wtorek 29.04.2025
|
Szwedzki stół: kawa mleczna 150g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
banan |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9), pulpet w sosie pomidorowym 60g (1), kasza bulgur 100g, surówka z selera , marchwi i jabłek 70g, kompot porzeczkowy 150g |
Budyń malinow 200g (7), biszkopty 15g (1), jabłko |
Środa 30.04.2025 |
Płatki owsiane 15g na mleku 200g (1,7), chleb wielozbożowy z masłem 40g (1) polędwica 15g ,papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata z cytryną 150g |
melon |
Zupa porowa z ziemniakami 250g (7,9), spaghetti z mięsem mielonym, cukinią i sosem pomidorowym 200g (1), kompot wiśniowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), ser żółty20g, ogórek 20g, banan 70g, herbata owocowa 150g, |
Czwartek 01.05.2025
|
|
|
Dzień wolny |
|
Piątek 02.05.2025 |
Kawa inka z mlekiem 200g, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa15g papryka, ogórek zielony 20g |
marchewka do gryzienia |
Zupa ryżanka na rosole z warzywami i natką, kotlet mielony z ryby 70g (1,4), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty kompot malinowy |
Kanapki z szynką, pomidor, herbata z cytryną, jabłko (1) |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 21.04.2025 |
|
|
Wielkanoc |
|
Wtorek 22.04.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa krupnik z warzywami i natką 250g (1,9), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, 100g |
Środa 23.04.2025 |
Ryż 15g, gotowany na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), kiełbasa krakowska sucha 15g, pomidor, |
gruszka |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250g (1,7,9) , schab w sosie chrzanowym 70g (1,), kasza jęczmienna 150g, mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem70g, (7) kompot wiśniowy 150g |
Kasza manna na gęsto 200g (1,7) z truskawkami 50g |
Czwartek 24.04.2025
|
Płatki owsiane15g na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z jajek 20g (3) i łososia wędzonego 10g (4,3) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa z fasolki szparagowej z ryżem 250g (1,7,9) indyk z warzywami i cukiną 70g (1,7) ziemniaki 120g, surówka z pekińskiej kapusty i pomidora, 70g, kompot porzeczkowy150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
Piątek 25.04.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica 15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g |
melon |
Rosół z makaronem, warzywami 250g (1,7,9), potrawka z kurczaka 70g (4), ziemniaki 150g, sałatka z kalafiora i pomidorów 80g, kompot malinowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) wyrób własny, ciasteczka kruche 30g (1,7) wyrób własny |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |